HOROSZKÓPDIVAT TV
2022. november 29. kedd - Taksony
divat
2022. március 16. - Szépség / Smink
Így használd a szemceruzát idén nyáron!
Ha már kicsit süttetted magad a napon, hangsúlyozd bőröd barnaságát sminkeddel is! Hódíts szikrázó, természetes színekkel, vagy használj natúr sminket szemceruzával.
   
   
   
A szem körüli vonal definiálja, kiemeli a szemet, a szemceruzával húzott vonal a smink fontos eleme, szinte mindenki ismeri és használja az eszközt és a technikát is. Ezt a vékony vonalat a legkönnyebb ceruzával megrajzolni. Ha ceruzát választunk, akkor a minőségét is vizsgáljuk meg, hogy húzzunk vele a kézfejünkön egy vonalat és próbáljuk meg az ujjbegyünkkel elsatírozni. Csak a puha ceruzákkal rajzolt vonalat lehet a későbbiekben jól satírozni ecsettel, applikátorral, vagy fültisztító pálcával. Ezzel a kis vizsgálattal egyébként azt is elkerülhetjük, hogy összekeverjük a szemceruzákat a szemöldökceruzákkal. A szemöldök ceruzáknál ugyanis a keménység a lényeg. A ceruza legjobb, ha koromfekete és használat előtt hegyezzük ki, így könnyű lesz vele dolgozni. Fontos, hogy ha valaki a szemhéj belső peremére akar vonalat rajzolni, vagy merev vonalhoz keres ceruzát, akkor az vízállót vegyen, az nem kenődik el, nem pislogjuk le és darabjai nem peregnek a szem alá.
 
Belső vonalak a szem körül

A szemhéj alsó és felső peremének megerősítése az egyetlen olyan eset, amikor nem satírozzuk el a ceruzavonalat. Ha alul akarjuk kihúzni a szemhéj belső peremét, akkor finoman húzzuk a szabad kezünkkel lefelé a szem körüli bőrt, hogy jobban meg tudjuk rajzolni a vonalat. Ezzel a mozdulattal megelőzhetjük azt is, hogy belenyúljunk, vagy festéket vigyünk a szemünkbe. Ha ez mégis megtörténne, akkor egy fültisztító pálcika segítségével távolítsuk a festéket a szemünkből. A legjobb, ha benedvesítjük a pálcikát, így a vattaszálak nem válnak le a fejéről és a száraz felület sem irritálja esetlegesen a nyálkahártyát. A vizes pálcika még arra is tökéletes, hogy kiemeljük a sminkelés közben a belső szemzugban összegyűlt felesleges festéket. Feketével ráerősíthetünk a felső szemhéj belső peremére is, így sokkal látványosabb lesz a szempillaspirálozás.
Fontos, hogy alaposan dolgozzunk a ceruzával, rendesen, minden apró kis részt rajzoljunk át, így a végén a szempillák között nem marad szabad, bőrszínű felület. Ha fehér szemceruzát használunk ezen a területen, akkor optikailag nagyítjuk a szemet.
A szemkörül filcet csak a belső szemvonalak meghúzásához, vagy a tusvonal rajzolásához használjunk, ezt ugyanis nem lehet satírozni és elég biztos kéz kell hozzá, ahogy a tus használatához is.

A satírozás

A satírozásnál az a lényeg, hogy nem a már ceruzával megrajzolt vonal egészét kell eloszlatnunk, csupán annak felső részét, így ezt a műveletet figyelmesen, aprólékos mozdulatokkal tegyük. Ha mégis eltüntettük a vonal egy részét, oda még egyszer menjünk vissza a ceruzával és javítsuk a hibát. Ugyanezt a ceruzás satírhatást el tudjuk érni krémes szemhéjfestékkel is.

STÍLUSLECKÉK
itt és MOST! LEGFRISSEBB
Divat Szépség Haj Sztárok Szerelem
 
DIVAT
Ez a divat!
Utcán láttuk
Egyszerűen tökéletes
Kifutó
Körömtrend
SZÉPSÉG
Szépség trükkök
Smink
Wellness
Diéta és fitnesz
HAJ
Frizura trendek
Így csináld!
SZTÁROK
Bulvár
Sztár gardrób
SZERELEM
Érzelmek
Szex
RSS
© 2012-2020    Médiaajánlat   Adatkezelés   Felhasználási feltételek