HOROSZKÓPDIVAT TV
2021. augusztus 3. kedd - Hermina
divat
2020. november 18. - Szerelem / Érzelmek
Féltékenység
Mi rejlik az egyik legelvakultabb emberi érzés hátterében?
   
   
   
Miért alakul ki a féltékenység?

A boldogságot, a szerelmét nem szeretné senki elveszíteni, de ez az érzés még nem féltékenység. A féltékenységnek mindig van oka, ami lehet külső vagy belső. Külső ok, ha tényleg meggyőzhető a partner, esetleg keresi is az alkalmat a félrelépésre. Ha valaki eleve félrelépésgyanús párt választ, még akkor is, ha a kapcsolat elején ezt nem vette észre, érdemes feltennie a kérdést: Miért kerültem ebbe a kapcsolatba és miért maradok benne? Ha a kapcsolat gondjait remélik a felek elodázni félrelépéssel, a kérdésünk az: Miért nem néznek szembe a valódi okokkal? A belső ok a féltékeny fél által megélt bizalmatlanság vagy bizonytalanság. Ennek az lehet az alapja, hogy az illető attól tart, hogy megbántják, hogy kiszolgáltatottá válik, hogy fél attól, hogy kiderül, nem elég jó, hogy nőként vagy férfiként leértékelik, vagy attól, hogy alulmaradhat egy versenyben.

Hogy lehet kezelni ezeket a helyzeteket?

Érdemes meggondolni: ha a másik fél egy megbízhatatlan szoknya- vagy nadrágvadász és ez nekem fájdalmat okoz, miért kínzom magam a társaságával? Ha a kapcsolatunkban romlott el valami, akarunk-e megoldást együtt? Ha a féltékenység és a bizalmatlanság okai bennem vannak és kezelhetőek önismerettel, kommunikációval, a kapcsolat megalapozásával, miért nem vágok bele? Ezekre a kérdésekre a válasz igazi döntéseket eredményezhet, a többi időhúzás.

Hat virtuális életünk a szerelemre?

A virtuális kommunikáció leszűkített üzenetváltás, hiányoznak belőle a non-verbális elemek, a mimika, a gesztusok, a hanglejtések, és hiányoznak a köztünk érezhető energiák is. Személyes találkozókon még ezekkel együtt is gyakran értjük félre egymást. Virtuálisan kénytelenek vagyunk a hiányzó információforrásokat saját elképzeléseinkkel kiegészíteni, és itt jön a csapda. Elkezdünk a másik fejével gondolkodni. Félreértést halmozunk félreértésre, ami bizalmatlanságot szül. Rombolja a kapcsolatot az is, ha az oldalakon megjelenített tartalmak alapján kérdés vagy tisztázás helyett számonkérés következik.
 
STÍLUSLECKÉK
itt és MOST! LEGFRISSEBB
Divat Szépség Haj Sztárok Szerelem
 
DIVAT
Ez a divat!
Utcán láttuk
Egyszerűen tökéletes
Kifutó
Körömtrend
SZÉPSÉG
Szépség trükkök
Smink
Wellness
Diéta és fitnesz
HAJ
Frizura trendek
Így csináld!
SZTÁROK
Bulvár
Sztár gardrób
SZERELEM
Érzelmek
Szex
RSS
© 2012-2020    Médiaajánlat   Adatkezelés   Felhasználási feltételek